Tävling

Här presenteras alla tävlingar i ÖKS och andra som är intressanta för våra medlemmar. Vid deltagande i nedanstående tävlingar kan såväl namn som bild komma att publiceras på hemsidan.

ÖKS-cupen

Årets tävlingar som anordnas inom klubben är öppna för alla som vill ha motion eller få sin tävlingslust tillfredställd. Många använder tävlings- eller motionskajaker men du kan delta med vilken kajak som helst. Vi har medlemmar som håller på med multisport eller paddlar långlopp i havskajaker, passa på att få ett bra tillfälle att få träning inför säsongen. 

Gärdsgårdsserien

Gärdsgårdsserien körs  i oktober när säsongen hänger på gärdsgården och brukar hålla på till november. Man träffas på lördagar vid bryggan på Reimersholme och bestämmer på plats vilken bana man ska köra. 


Stockholmscupen

ÖKS och flera andra stockholmsklubbar arrangerar deltävlingar i den sammantagna Stockholmscupen.

Tanken med Stockholmscupen är att det ska vara enkelt både att tävla och att arrangera tävlingar. Därför försöker vi undvika regler så långt som möjligt och cupens tävlingar bygger istället på sportslighet och heder för att arrangemangen ska fungera.

I cupens sammanställning, finns två klasser; damklass och herrklass. Dessa klasser gäller även för lag, om två (2) eller mer lag anmäls i gällande klass.