Drakbåt

Intresserad av att paddla drakbåt?


Örnsbergs dragbåtslag Eaglemountain Dragons startades år 2000 av Thomas Lundblad och  är en av de största och mest meriterade i Sverige med ett flertal SM-guld.  Vi är ungefär 30 stycken som tränar och åker på tävlingar. För att bli ännu bättre behöver vi fler som paddlar med oss. Idag kommer det både motionärer och landslagspaddlare från U24-, senior- och master(40+)landslaget i båten på träningarna.

Man varierar mellan att paddla i 10-mannabåt eller 20-mannabåt och dessa styrs av en styrman längst bak och ofta en trumslagare längst fram som hjälper paddlarna att hålla takten. Man paddlar med en enkelpaddel och sitter brevid varann i båten. Båten är cirka 15 meter lång och väger 250 kg. För att tävla i drakbåt behöver man taktkänsla, styrka och kämpaglöd eftersom loppen kräver att man tar ut sig totalt. Men vilken känsla det är att vara på vattnet och tävla. Drakbåt är en fantastisk lagsport för dig som älskar vatten, paddling, tuff träning och det sociala som kommer med att tillhöra ett lag med så många andra lika målinriktade människor!

Alla är välkomna att prova och ingen höjer ett ögonbryn om du som fullständig nybörjare hoppar ner i båten tillsammans med de mer erfarna paddlarna. Tvärtom kommer du att bli varmt välkomnad och väl omhändertagen. Är du intresserad så skicka ett mail till drakbot@oks.nu​.


Träning sker:

  • Tisdagar, samling ombytta 18:00, på vattnet 18:10
  • Torsdagar, samling ombytta 18:00, på vattnet 18:10
  • Lördagar, samling ombytta 10:00, på vattnet 10:10

Vill man vara med och träna bokar man in sig via träningsdokumentet på nedanstående länk. Dock är det lämpligt att kontakta någon av tränarna i förväg om man är ny. https://docs.google.com/spreadsheets/d/1qy7EZ456H5BJlVHGC6h90H1WGO3CDV0iwcZlLqtAXBM/edit?usp=sharing

Håll dig uppdaterad i vår facebookgrupp för drakbåtspaddlare i Stockholm:

https://www.facebook.com/groups/783339628372543