Outrigger

Intresserad av att paddla outrigger?


Outrigger Canoe (OC) är en typ av kanot med en ama (stödponton). Det är en kanot med ursprung i den polynesiska och sydostasiatiska ö-världen. Det finns uppgifter om att den togs i bruk redan för 30.000 år sedan och bevarade uppgifter finns från ca 5000 år tillbaka i tiden. 

Man kan paddla ensam eller flera i en outrigger. På kanotklubben vid Reimersholme finns flera stycken och det är vanligast att man paddlar 4 eller 6 stycken tillsammans i samma båt. 

Man sitter på rad en och en och paddlar med en enkelbladig paddel med ett T-handtag. Vanligtvis byter man sida efter ett antal drag så att man inte blir snedbelastad. Sidbytet sker samtidigt för alla genom ett en utsedd person i mitten på båten ropar. Personen som sitter längst fram är ansvarig för att sätta takten och personen längst bak styr. 

Det är en fantastisk lagsport för dig som älskar vatten, paddling, tuff träning och det sociala som kommer med att tillhöra ett lag med så många andra lika målinriktade människor!

Alla är välkomna att prova och ingen höjer ett ögonbryn om du som fullständig nybörjare hoppar ner i båten tillsammans med de mer erfarna paddlarna. Tvärtom kommer du att bli varmt välkomnad och väl omhändertagen. Är du intresserad så skicka ett mail till kim.aho74@gmail.com


Träningen koordineras i facebook-gruppen:

https://www.facebook.com/groups/331707823850587