Vill du köra en downwind?

  • 13 aug 2020

image: Vill du köra en downwind?

Att köra surfski på havet med vinden i ryggen är riktigt kul och utmanande. Det är till och med anledningen till att jag började paddla kajak, jag ville lära mig det. Nu kan jag och kör en del. En sak som jag sakande när jag började var att jag inte viste hur och med vem jag skulle börja köra och nu vill jag hjälpa andra i samma situation.
 

Om du är sugen så hjälper jag gärna till. Jag tänker mig att vi börjar med att köra tillsammans runt Reimersholme några gånger där vi tränar på att ta stöd med paddeln och ser till så att reentryn sitter på plattvatten. Vi kanske kör en lite längre sträcka en dag så att vi vet att alla orkar köra hela Nynäs-Muskö som är ca 15-18 km. När vi kört några gånger ihop så letar vi upp en bra snäll nybörjarvind och lockar med oss några fler erfarna så kör vi en downwind antingen Nynäs-Muskö eller kanske Stavsnäs runt Hölö tillsammans i grupp. Jag tänker att vi kör i lite lättare förhållanden kanske runt 6-9 meter per sekund.

Jag tänker inte lägga upp några fasta tider men ni träffar mig alltid på tisdagstävlingar i mittenklungan eller på torsdagar på motionspaddlingen. Ni som är intresserad skriv en kommentar på Facebook så fixar jag ett messengerforum där vi gör upp om tider när vi kör.

Jag hoppas att vi blir en liten grupp som kan köra tillsammans. Det är kul. Om någon inte är med i ÖKS så går det bra det också.

Om ni vill lära mer så finns allt man behöver kunna här http://www.westcoastsurfski.se/

Pontus