Nyheter

Tekniktorsdag drar till havs!

  • 13 jul 2021
  • kurser

Välkommen att hänga med på en helg när vi hänger oss åt att träna allt sånt som gör att vi blir säkrare och bättre i våra havskajaker.

Save the date: 11-12 september (anmälan öppnar 18 augusti).

Vi kommer att paddla ut tillsammans lördag morgon och slå läger på en plats som lämpar sig för olika typer av lek med havskajak, förhoppningsvis i lite vågor, men sånt bestämmer såklart naturen och inte vi. På kvällen lagar vi mat och har ett skönt lägerhäng. Platsen väljs senare med tanke på väder och vind men Yttre gården i Nynäshamn ligger högt på listan.

Både lördag och söndag kör vi olika typer av pass som till exempel bogsering, i och urgång, räddning, balansövningar, roll, styrtag och vågsurf (om det finns vågor).

Förkunskaper: Nivå motsvarande grönt paddelpass, ÖKS nivå 3, med vilja att utvecklas. Du ska ha paddlat i lite vågor och vind, kunna kamraträddning, självräddning och ha campingvana. Torrdräkt eller våtdräkt kan vara bra att ha.

Ledare: Karin Åmossa

Assisterande ledare: Angelica Risberg

Passen kommer att hållas av fler personer enligt modellen vi kör på tekniktorsdagarna i Gröndal.

Surfski VM

  • 6 jul 2021

image: Surfski VM

I söndags var det Surfski VM i Lanzarote. Jenny Åshammar var bästa kvinna från ÖKS på totalplats 205 och 7 i sin klass samt 43 tjej totalt. Jag har lyckats få en liten intervju med henne: