Information om gym och motionsrum

  • 27 okt 2020

image: Information om gym och motionsrum

Efter en rejäl utrensning av skrymmande platskrävande saker och inköp av ny utrustning under de senaste två åren har gymmet och motionsrummen på Reimersholme i stora drag den utrustning som krävs och behövs. Däremot så börjar det återigen bli ett problem med trängsel, misskötsel av utrustning och nedskräpning i lokalerna. Jag vill därför påminna om och förtydliga vad som gäller i gym och motionsrum.

Syftet med att klubben tillhandahåller plats och utrustning är för att nå en ökad prestation inom kanotsport.


Det innebär att den träning som bedrivs där skall vara för att bli en bättre kanotist. Inte en bättre styrkelyftare, kroppsbyggare, Cross-Fit atlet, cyklist eller roddare. När målet är att bli en bättre kanotist så bör man också tänka på att den stora majoriteten av all träning bör vara på vattnet, inte i gymmet.
I dagsläget är det inte aktuellt, men om det blir för trångt kommer det att övervägas att bara ge gymtillstånd till de som uppnått en viss mängd träningspass på vattnet.
Vad som däremot gäller från och med nu är att det INTE är tillåtet att ta med sig gäster som inte är medlemmar för att träna i gymmet. Gäster är däremot tillåtna att följa med ut på vattnet.


Vad som också gäller för att minska trängsel är att det inte är tillåtet att använda paddelmaskinerna längre än i max 30 minuter på vardagskvällar under vinterhalvåret. Självklart kan man köra längre om det inte är någon kö. Aktiviteter i klubbens regi har företräde till lokalerna. Detta innebär att övriga medlemmar tränar i mån av plats om det samtidigt sker en klubbaktivitet som exempelvis gymintroduktion.


Den stora begränsningen vi har i gymmet är brist på plats. Utrustningen är därför vald eller bortvald med omsorg om vad som behövs och vad som p.g.a. platsbrist eller kostnad i förhållande till nyttan är bortvalt. Tänk därför på att ingen utrustning får komma in i, eller lämna gymmet utan tillstånd från gymansvarig.


Övriga regler handlar om att visa respekt för övriga klubbmedlemmar och i det ingår att visa omsorg om vår gemensamma utrustning, dvs. sköta om den och vara försiktig med den. Det innebär bland annat att:

  • Inte skräpa ned.
  • Inte dra in smuts (observera de nya dörrmattorna för Er som inte orkar ta av Er ytterskorna).
  • Plocka undan efter sig själv OCH plocka undan efter andra, det är så det fungerar i en ideell förening!
  • Vara trevlig, hjälpsam och hälsa på, och prata med andra klubbkompisar (dock aldrig under ett arbetsset eller en intervall på paddelmaskinen).
  • Inte spela musik så högt att det stör andra i lokalen.
  •  

Fredrik Wangler (gymansvarig) den 26 oktober 2020