Surfski VM

  • 6 jul 2021

image: Surfski VM

I söndags var det Surfski VM i Lanzarote. Jenny Åshammar var bästa kvinna från ÖKS på totalplats 205 och 7 i sin klass samt 43 tjej totalt. Jag har lyckats få en liten intervju med henne:

Hur har VM varit? -Det har varit fantastiskt att vara här och uppleva stämningen, havet och dela sin passion. Götta ner sig i tekniksnack, härliga middagar och träffa och prata med andra likasinnade från andra länder.

Vad var bäst? - Att befinna sig som en liten prick mitt ute i allt det där härliga, varma, stora, rytande, glittrande klarblå vattnet! Och känslan när man fångat en stor våg och hur man lyfts upp av den, susar fram medan länsen fräser och vattnet stänker. Och man blickar ödmjukt ut över havet och förundras över dess storhet.

Vad var sämst? - Hur kan något vara sämst när man har fri tillgång till hav och Surfski? Hm… det måste väl vara att det snart är över.

 Är du nöjd med din insats? - svar Jaaaa! Det var såå roligt!! Jag älskar att vara ute i vågorna och känna kraften i naturens element. Jag har inte så stor erfarenhet av längre sträckor som den här, så jag höll medvetet igen lite för att vara säker på att orka hela vägen. Och det gjorde jag ju, så nu blir det till att våga pressa på och ta ut mig mer och mer i kommande tävlingar.

Ni här hemma kan mäta er mot Jenny på tisdagstävlingarna och då kan ni få en riktlinje om var ni skulle placerat er på SM. Det går även bra att jämföra sig mot Nils Wikander Karls plats 32, Aaron Von Beinike plats 33, Tommy Karls plats 3, Ivan Kruger (SKK och ÖKS) plats 21, Marianne Stalheuer (SKK och ÖKS) plats 4. (Obs alla placeringar är i respektive klass) Bra jobbat alla ni som var nere.

Det kommer att bli extra kul att tävla emot er här hemma efter sommaren. Det finns även möjlighet att tävla mot några av dem på hemmabanan Nynäshamn- Muskö 11-12 september där jag hoppas att flera av er är med.

 

Glad sommar