Fina resultat för klubben på Nordiska Mästerskapen i Surfski.

  • 15 jun 2022

image: Fina resultat för klubben på Nordiska Mästerskapen i Surfski.

I helgen var det Nordiska Mästerskapen i Surfski i Danmark. Vi tävlade i Surfski 2 (SS2) och Surfski 1 (SS1) dvs dubbel eller singelsurfski. Inför tävlingen var det 103 anmälda i SS1 och 15 SS2.

Vindarna såg ut att vara bättre på söndagen vilket gjorde att tävlingsledningen valde att lägga SS2 på lördagen. Ivan Kruger och Aaron von Beinke från ÖKS vann stort och plockade hem guld åt Sverige och klubben.

På lördagen såg det ut att blåsa bra och banan lades längs en riktigt fin kustremsa med mestadels sandstrand mellan Lilleleje och Gilleleje, 26 km. Vindar ca 7 med stötar på 13 ms och soligt dvs fina downwindförhållanden. Damerna 23 st startade 13:15 och herrarna 10 minuter efter.

Ivan kom 2a efter Mads Brandt från Danmark och Aaron tog en tredjeplats.

På damsidan var vår Jenny Åshammar bäst med en 6e placering. Agneta Bergman Fredriksson från ÖKS tog silver i Masterklassen endast en sekund efter vinnaren Rigmor från Danmark.

Ryktet säger att nästa års NM ska vara i Malmö på våren, nu sätter vi i gång och tränar och ser till att ÖKS ställer upp med en stor trupp och plockar hem alla medaljer.

Här har ni hela resultatlistan. https://bor-klampenborg-kajak.dk/?page_id=831