Framgångar för ÖKS på Nordiska Mästerskapen i Surfski.

  • 5 jul 2023

image: Framgångar för ÖKS på Nordiska Mästerskapen i Surfski.

I helgen arrangerade Helsingborgskanotisterna Nordiska Mästerskapen i Surfski. Örnsbergs Kanotsällskap ställde upp med flera medlemmar både i SS2 och SS1 och vi tog hem flera medaljer.

På lördagen avgjordes SS2 i fina förhållanden. Relativt lugna vågor i rätt riktning. Sträckan var Helsingborg-Viken som är ca 11 km. ÖKS tog hem herrarnas guld genom Nils Wikander Karls som körde tillsammans med Johan Skärskog från skåne, Martin Nordstrand (tävlar för FKI men medlem) och Fredrik Wangler tog silver.

 

På söndagen körde vi SS1 och banan var Arild-Råbocka ca 17 km. Det var riktigt tuffar förhållanden med 12-19 ms och stora vågor. ÖKS tog hem guld med Ivan Kruger, och silver för Nils Wikander Karls. I Masterklassen för damer tog vi guld med Jenny Åshammar, silver för Marianne Stahlheuer (tävlar för SKK men medlem) och brons för Agneta Bergman Fredriksson. Storslam!

 

I SS1 Master 60 tog Tommy Karls guld.

 

Övriga ÖKSare som ställde upp var:

Seniorer män:

Martin Nordstrand 5

Fredrik Wangler 11

 

Master 50:

Pontus Wallin 6

Anders Ferrari 9

 

Master damer:

Helena Nilsson 5

 

SS2 damer:

Jenny Åshammar med Agneta Bergman Fredriksson 4

 

Det är en del att hålla reda på med alla klasser så jag hoppas att jag inte har missat någon ÖKSares placering.

23-24 September kör vi SM i Malmö och då hoppas jag att vi blir ännu fler ÖKSare. Ut på havet och träna i sommar så åker vi ner ett stort gäng. Anmäl er här https://www.facebook.com/events/1696552140806128/?ref=newsfeed

 

Officiellt resultat: https://usercontent.one/wp/aterra.se/wp-content/uploads/2023/07/Resultat-AWC-NM-2023.pdf 

 

Fotograf: Magnus Persson