Storslam för ÖKS på SM i surfski.

  • 25 sep 2023

Örsnberg plockade hem många vinster på helgens surfski SM i Malmö
 

I helgen var Malmö Kajakklubb värd för SM i surfski. Prognosen för helgen lovade vind och fint väder, dvs perfekta förutsättningar. Vi var flera från klubben som åkte ner för att tävla på havet. Tävlingen skedde på lördagen och på utsatt starttid kl 13 började det blåsa upp och vågorna tilltog. Vi var 51 stycken anmälda, för att det inte skulle bli för trångt i starten startade damerna 9 minuter och 30 sekunder före herrarna. De har räknat ut skillnaden mellan de bästa paddlarna, och det är snitt 30s per kilometer som det skiljer sig mellan dam/herr. Man kör 2 starter så de ”bästa” ska tävla över vem kommer i mål först

Startsignal och alla drog i väg ut mot vinden för att ca 400 meter ut runda en följebåt innan själva medvindspaddlingen började. Banan gick från Smygehus badplats till Mossby havsbad ca 19 km. Vågorna var fina och i hyffsat rätt vinkel men det gällde att ösa på för att få bra surf.

 

I herrklassen vann Ivan Kruger följd av Nils Wikander Karls och Tommy Karls. Tre Örsnbergare i topp. I damklassen vann Emma Levemyr från Västkust surfski. Även i klassen Masterdamer vann Örnsberg med Agneta Bergman Fredrikson och Marianne Stalhauer trea (hon tävlar för SKK men är medlem i ÖKS).

 

Ett riktigt fint arrangemang av Malmö kanotklubb. Under prisutdelningen förärades Emma Levemyr titeln Stor Kanotist för sina placeringar i SM och internationella tävlingar och för allt jobb hon lagt ner för surfskisporten. Det är den första surfskipaddlare som tilldelats utmärkelsen. Väl värt.

Nästa år hoppas jag att vi är ett ännu större gäng Örnsbergare som åker på sm och tävlar för klubben.

Ivan och Nils i starten.

Fotograf: Andreas alvehus